dimarts, 28 de febrer del 2017

RECEPTA COMARCA D'OSONA

ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA  

les nostres receptes


ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
El Carme Vedruna
Manlleu
Osona

PRIMER PLAT: Sopa de galets

INGREDIENTS:
Pasta de galets, carn picada, ous, all, julivert, sal, pebre, pollastre, ossos d’espinada, pastanaga, porro, api, aigua i farina. 





PROCÉS D’ELABORACIÓ:

Posem una olla al foc amb aigua, afegim les carns i les verdures i  mentre esperem que bulli el caldo agafarem la carn picada els ous, els alls, la farina i el julivert i prepararem el farciment per els galets.
Quan creiem que el caldo ja el tenim apunt, retirarem aquest caldo en una altra olla i afegirem els galets que abans haurem farcit. Una estona després comprovarem que els galets estiguin al punt, rectificarem de sal i ja ho podrem servir.

SEGON PLAT: Mongetes amb botifarra

INGREDIENTS:
-Botifarra crua
-600 g de mongetes del Collsacabra.
-Oli
-Sal
-Pebre







PROCÉS D’ELABORACIÓ:

1- Un dia abans es posen les mongetes en remull.
2- Fer la botifarra a la brasa o a la planxa fins que quedi tendra de dins i torrada de fora.
3- Cal coure en aigua bullent les mongetes i s’escorren.
4- En una paella es cou cansalada tallada a trossets petits amb un raig d´oli, després hi afegim les mongetes. Hi tirem sal i pebre al gust.
5- I ho servim en un plat.

POSTRES: TOPO

INGREDIENTS:
 Farina, ou, mantega, llevat, sucre, trufa, nata, cirera, fideus de xocolata.                    



PROCÉS D’ELABORACIÓ:
Es fa un pastís rodo es talla en dues parts i al mig si posa mantega i trufa i es torna a ajuntar a la part de sobre i fiquem sucre blanc amb pols i fideus de xocolata i coronant el pastis amb mantega i una cirera caramel·litzada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada