diumenge, 12 de març de 2017

LA LLEGENDA DEL TORRENT DE LES BRUIXES DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

Expliquen les llegendes, que fa molt de temps, per Sant Joan, unes bruixes s'havien reunit, a la nit, en una muntanya allunyada del poble, per fer un ritual i invocar al Diable.
De cop s’obrí un sot al terra, i començà a sortir una fumarada ben negra. Al minut apareix una persona, amb banyes vermelles i un trident a la mà, més conegut com el Dimoni.
El dimoni va dir, que durant la nit els donaria més poder, però a canvi havien de robar totes les ànimes dels nens del poble més proper, Santa Coloma de Gramenet.
Aquella mateixa nit van anar fins a Santa Coloma de Gramenet. Les bruixes van estar buscant als nens per tot el poble, però no els van trobar. Llavors les bruixes van robar les ànimes de la gent gran i els vells, però quant més velles eren les ànimes, més velles es tornaven les bruixes. Els nens van tornar perquè havien fugit. Van agafar torxes i tridents i van començar a perseguir les bruixes.
Aquestes van fugir muntanya amunt, i els nens els perseguien. De cop i volta les bruixes estaven atrapades davant un penya-segat de 20 metres d’alçada i els nens s’acostaven amb les torxes. Sense adonar-se’n, les bruixes van caure al sot i les ànimes dels vilatans van tornar. Els nens van dir a la gent gran que havien tirat les bruixes al penya-segat. Els vilatans van decidir anomenar a aquell lloc el Torrent de les Bruixes i cada any es fa una festa per celebrar-ho.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada