divendres, 10 de març del 2017

Receptes de Barcelona


ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
Immaculada Concepció
Barcelona
Barcelonès
PRIMER PLAT:Bikini
Ingredients:
  • Pa de motlle
  • Formatge
  • Mantega
  • Pernil dolç
          
Hem triat aquest plat ja que el nom d’aquest entrepà prové d’una sala de concerts que es diu Bikini i els feien a un bar del costat.
PROCÉS D’ELABORACIÓ    
Untem el pa de motlle amb mantega per ambdues cares i posem un tall de formatge i un tall de pernil dolç.  
Col·loquem el bikini a la paella i el deixem 2 minuts per cada cara, fins que la mantega es derreteixi i agafi una textura cruixent.
Hem triat aquest plat ja que el nom d’aquest entrepà prové d’una sala de concerts que es diu Bikini i els feien a un bar del costat.

                                                                                                                                                                                                                                                         

SEGON PLAT:Botifarra amb mongetes
Ingredients:
  • 1 botifarra
  • Oli d’oliva
  • Mongetes blanques


A la ciutat és difícil trobar quelcom típic ja que la barreja de cultures es fa més visible als restaurants. En aquest cas hem escollit un plat típic de Catalunya que es pot menjar als diferents restaurants que ofereixen cuina típica catalana.

PROCÉS D’ELABORACIÓ                                                                             
Per a la preparació del plat més senzilla, primer coeu en aigua bullent les mongetes i escorreu-les. Punxeu amb una forquilla una botifarra per persona i salteu-la a la paella per tots els costats, podeu deixar que es cogui en el seu propi greix o afegir un raig d'oli d'oliva o, antigament, una mica de llard. Aparteu la botifarra i salteu les mongetes a la mateixa paella, amb el greix de les botifarres i a foc ben viu. Podeu afegir les botifarres per reescalfar-les al darrer moment. Se serveix una botifarra amb les mongetes al costat com acompanyament.
POSTRES:xocolata calenta

INGREDIENTS
8 cullerades ben plenes de xocolata ratllada
1,5 L de llet
4 cullerades de sucre
Melindros

Al carrer Petritxol de Barcelona s'hi pot menjar la millor xocolata calenta de tota Catalunya, molts locals i turistes fan una parada obligatòria en aquest carrer per tastar-lo!

PROCÉS D’ELABORACIÓ
Poseu una olla al foc amb la llet.
Quan arrenqui el bull, tireu-hi tots els ingredients, barrejats abans en un bol amb una mica de llet o aigua i passant-ho per un colador a fi d'evitar els grumolls. Remeneu-ho contínuament i deixeu-ho coure uns minuts, ja que, si no, s'agafaria. No pareu de remenar, a foc ben baix. Serviu-ho tot seguit.
Acompanyeu-ho dels melindros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada