dimecres, 10 de maig de 2017

FESTA MAJOR DE L’ESQUERRA DE L’EIXAMPLE

L’Esquerra de l’Eixample té un gran nombre d’entitats i associacions que s’impliquen activament en la festa major i hi organitzen una munió d'activitats aptes per a tots els gustos i per a totes les edats.
Entre els últims dies de setembre i els primers d’octubre l’Esquerra de l’Eixample es vesteix de festa i s'omple d’actes i celebracions. Actes destacats:

  •        Trobada de gegants i capgrossos. Transeixample. Aquell dia s'apleguen gegants i capgrossos de la ciutat i de fora i fan una cercavila pels carrers del barri.
  •    Trobada de puntaires. Gairebé mig miler de puntaires barcelonins i de les comarques veïnes participen cada any en una trobada a l’avinguda de Roma, on els assistents poden admirar les filigranes fetes a mà i fins i tot adquirir-ne alguna.
  •        Correfoc. La Colla de Diables de l'Esquerra Infernal capitaneja el gran correfoc de la festa, que recorre els carrers principals del barri. L’espectacle es divideix en dues parts: la infantil i l’adulta.
  •      Sardanes i ballets. El programa festiu inclou cada any una ballada de sardanes oberta als veïns del barri, amb la música de la cobla convidada. També es poden veure més danses tradicionals de casa nostra en l'espectacle dels Ballets de Catalunya, entitat dedicada a la recuperació i la difusió de balls populars catalans.
  •       Activitats infantils. La festa major té un programa infantil paral·lel, amb activitats ben diverses: campionats esportius, taller de treballs manuals, contes, exposicions, xerrades i, fins i tot, un correfoc.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada