dilluns, 15 de maig de 2017

La festa major de Vilanova i la Geltrú


PER AGOST, LA FESTA MAJOR

Una de les festes més importants a Vilanova i la Geltrú és la festa major. es celebra el dia 5 d'agost. És el dia de la nostra patrona, la mare de Déu de les Neus.
Tot comença el divendres abans de la Festa Major, es fa el correfoc. El correfoc comença entre les 9 i les 10 del vespre. Els diables i les bèsties de foc fan un recorregut mentre la gent balla al seu voltant i al final, a la Plaça de la Vila hi ha un sostre de foc amb llum i fum.
El dia 3 d'agost es fa la baixada de gegants. Comença a les 8 de la tarda i les parelles de gegants baixen fins la Plaça de la Vila, i es guarden a l'Ajuntament fins el dia de la Festa Major.
A Vilanova es fan 3 cercaviles: el dia 4 a la tarda, el dia 5 al matí i el dia 5 al vespre. El dia 4, el cercavila comença a les 19h, el dia 5 a les 12h i la del vespre a les 21h
A les 3 cercaviles hi surten: els diables, els dracs, els gegants, les Mulassses, els capgrossos, els panderos i els cercolets, els valencians, els pastorets, els bastons, la Moixiganga, els Bordegasos i els Falcons.
Com a recordatori de la Festa Major, cada any es fa una figura de goma; el drac de Vilanova, la Mulassa "boja", els gegants grossos, el drac de la Geltrú, un capgrós, un diable, els gegants petits i la carpa Juanita.
La nit del 4 d'agost es fa el castell de focs, que llencen des de la Pasífae, que és una estàtua que hi ha a la platja. Molta gent aprofita per veure-ho des de la sorra i, mentrestant, sopen.
No us ho perdeu. Us esperem !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada